Превърнете банята си в малък кът за релакс

Вашият дом трябва да бъде място, където да се чувствате спокойно, където можете да се отпуснете напълно и да се презаредите с енергия. С някои подобрения в декора на банята си можете да я превърнете в най-любимото си място за релакс.

Ароматерапия

Изберете аромати, които отговарят на желаното от вас настроение и намерение. Ако сте стресирани, нервни или не можете да спите, използвайте аромати като бергамот, лайка, канела, лавандула, карамфил, роза, сандалово дърво или ванилия. Ако се чувствате малко меланхолично, използвайте аромати като кипарис или риган. Ако сте уморени - опитайте с канела, кипарис, евкалипт, копър, лимон, мента, градински чай или ябълка. В интернет изобилства от информация за ароматите както и предложения да ги закупите.

Тоалетна масичка

Ако имате малко свободно място в банята, поставете тоалетна масичка. Ще се почувствате като знаменитост, когато се гримирате или ползвате козметични продукти. Като допълнителна възможност, можете да запазите всичките си продукти за красота и бижута организирани и достъпни.

Осветление според настроението

Прескочете флуоресцентните крушки. Осветлението много влияе на настроението и способността да се отпуснете. Флуоресцентните крушки, каквито се ползват в повечето офиси определено не са добър вариант. Спрете се на мека приглушена светлина, като поставите силни светлинни източници само където са наистина необходими. Чудесно би било ако разполагате с прозорец в банята, който ви осигурява естествена светлина. Поставете му щора – така ще разполагате на практика с две бани – когато щората е вдигната със свежо и осветено помещение, а когато е спусната с тъмно място за релакс и откъсване от света.

Спокойни цветове

Използвайте принципите на психологията на цвета, когато избирате цветовете на боята. В интервю за WebMD консултантът за цветовете Лесли Харингтън препоръчва да боядисвате банята в нюанси на синьо, зелено или тюркоазено. Тези цветове, "дават усещане за чистота и свежест - и спокойствие".

Малки луксозни неща

Включете малко луксозни стоки, свежи цветя, красиви сапуни и контейнери за съхранение, възглавница за баня, соли за вана, пухкави халати за баня и допълнителна душ глава. Поставете допълнителен рафт за свещи над ваната. Купете си подвижна масичка за ваната, на която можете да си сервирате чаша ароматно кафе или шампанско.

Заменете ваната с хидромасажна

Хидромасажните вани се намират на все по-достъпни цени и определено си заслужават инвестицията, ако ви носят нужния релакс след тежък ден.

Място за съхранение

Дръжте банята си чиста и отворена. Не я ползвайте като място за съхранение. Последните проучвания показват, че претрупването причинява стрес. Не позволявайте на каша да опустоши вашия домашен оазис.

Сега единственото нещо, което остава да се направи, е да си подготвите вана, да вземеш добра книга и да се отпуснете.