Качеството на съня - Интериорна фотография

10 идеи как да подобрите качеството на съня си

Случвало ли ви се е да будувате почти цяла нощ? Не сте само вие. Понякога не успяваме да заспим дори след като сме преброили всички овце на света. А замисляли ли сте се да промените обстановката в спалнята си. С тези прости съвети може да подобрите качеството на съня ви в спалнята и да сте по-бодри и свежи на следващия ден.

Ограничете светлината

Изгревите на слънцето са красиви, но сутрешните слънчеви лъчи може да ви събудят преди алармата. Изберете дебели, тъмни завеси, така че спалнята ви да може да остане в оптимални условия за спане, докато не сте готови да се събудите.

Поддържайте шума до минимум

Въпреки че не можете винаги да контролирате звуците извън дома си, опитайте се да намалите силата на звука вътре. Дебел килим може да заглуши шума. Ако някой от семейството обича да гледа телевизия късно през нощта, помислете за закупуване на безжични слушалки.

Отървете се от разсейването

Ограничете електрониката в спалнята си. Това означава, че телевизорите, компютрите и мобилните телефони трябва да се намират някъде другаде. Купете будилник и преминете към традиционните книги. Технологията стимулира мозъка, карайки го по-трудно да се отпусне, когато е време за сън.

Избягвайте синя светлина

Известно е, че синята светлина, като светлината от електрониката и флуоресцентното осветление, нарушава циркадните ви ритми - друга причина, поради която мобилните телефони не трябва да бъдат в стаята ви. Премахнете синята светлина още повече, като замените крушките с такива с топло осветление.

Не използвайте пространството под леглото за съхранение на вещи

Експертите казват, че леглото трябва да бъде повдигнато, така че пространството под него да е достъпно за циркулация на въздуха. Така че ако целта ви е да спите по-добре, не използвайте пространството под леглото за съхранение на вещи. Намерете различно място за скривалище.

Придържайте се към хладните цветове боя

Известно е, че по-хладните нюанси като синьо, зелено, лилаво и сиво намаляват сърдечната честота и бавното дишане. Поради тези си способности, те могат да бъдат най-добрият избор на цвят, който да изберете за вашата спалня.

Изберете перфектна възглавница

Вярвате или не, възглавниците не са „един размер, подходящ за всички“. Вашето положение при сън трябва да определи твърдостта на възглавницата. Имате ли алергия към нещо в сегашната ви възглавница? Помислете за хипоалергенна. Прекарайте известно време в проучване на подходящата възглавница за вас.

Осигурете самостоятелно легло на кучето

Вашето куче може да е най-добрият ви приятел, но това не означава, че вие ​​двамата трябва да споделяте всичко. Дайте на приятеля си собствено  легло, така че да се чувства добре не само когато е при вас. Може да откриете, че да имате собствено пространство подобрява съня ви.

Дръжте хладно

Малко раздвижване на въздуха, циркулиращ в стаята през нощта, може да подобри качеството му (и на съня ви също). Отворете прозорец или използвайте вентилатор или климатик.

Фън Шуй

Внасянето на Фън Шуй в дома ви може да донесе спокойствие, като това може да ви помогне да се отпуснете в дълбок сън.