Бюджетни подобрения в кухнята - Корица

Идеи за бюджетни подобрения в кухнята

Ако старата Ви кухня има нужда от освежаване има начини да и вдъхнете нов живот и душа без да инвестирате хиляди левове за ремонт. Има лесни за изпълнение идеи, които могат да преобразят помещението и да ви създадат усещането, че сте в изцяло нова кухня.  Дори с ограничен бюджет и пространство има варианти. Ще е необходимо да разполагате с малко сръчност, да отделите от личното си време, и да запретнете ръкави.

Боядисване или подмяна на вратите на шкафовете.

Бюджетното решение е да свалите от пантите всички вратички на шкафове и да ги боядисате. В зависимост от това каква е повърхността на материала подхода е различен разбира се и се ползва различен тип боя. Ако не сте наясно с това каква боя и подготовка е необходима може да попитате продавача в магазина или железарията.

Ако сте склонни да вложите малко повече средства, може да дадете вратите на специалист, който изработва мебели, за да подмени фурнира или да ви изработи изцяло нови врати. Макар и по-скъпо от боята със сигурност е в пъти по-евтино от подмяна на целите шкафове.

Ако решите може като финален акцент да купите нови различни дръжки за вратите и чекмеджетата.

Сменете крана на мивката.

Подменете смесителя на мивката с нов. На пазара  днес има много красиви, практични и пестящи смесители.

Монтирайте релси за окачване.

Особено при малки кухни, където пространството никога не достига монтирането на една-две релси под горните шкафове ще ви отвори нов свят в подредбата. На тях може да закачите чаши, сушилник и всякакви други полезни предмети.

Бюджетни решения 1

Смяна на пердетата.

Подменете старите завеси или пердета с нови. Ако нямате пердета, а щори – свалете ги поставете светли красиви пердета, това ще внесе много уют в кухнята и изцяло ще промени облика на помещението.

Подменете осветителните тела и добавете ново осветление.

Заменете остарелите лампи с нови. В момента на пазара има красиви осветителни тела на много достъпни цени.  Струва си дори да смените старата пура над мивката с нови лед ивични лампи. Инсталирането им не изисква сериозни познания

Пребоядисайте тавана.

Разбира се хубаво би било да пребоядисате и стените, но акцентирам на тавана, тъй като един нов бял таван прави огромна разлика, повишава осветеността на помещението и визуално разширява помещението. Обикновено след години ползване на кухнята цвета на тавана силно се променя, макар и да не забелязване това в ежедневието. Определено си струва да инвестирате време, труд и малко боя.

Декорация.

Ако имате стена или част от стена, която е празна и върху нея не са монтирани шкафове или рафтове, това е подходящо място да поставите личен акцент. Може да закачите картина, семейни снимки в рамки или дори да нарисувате нещо, ако се справяте с четката.

Купете и заменете старите кутии за съхранение с нови. Може също да подмените приборите за сол, пипер, олио и оцет.

Бонус – Съберете пари и си купете нова кафе машина :) След като обновихте и вдъхнахте нов живот на кухнята си, със сигурност ще ви е още по-приятно да прекарвате време там ако има чаша ароматно кафе.