Google Street - Cover

Как да скриете дома си в Google Street

Google Maps или Google Карти лично за мен е един от най-полезните „инструменти“, който ползвам ежедневно. Освен за навигация разбира се, която улеснява пътуванията ми и посещаването на непознати места много често ползвам и Google Street View. Предполагам, че всички или почти всички сте го ползвали, за да разучите маршрут или просто за да видите някоя сграда и място. Преди няколко години се изписа доста в интернет пространството за много къщи на знаменитости, които са изчезнали от Street View или по-скоро за размазани, както къщата на Джъстин Бийбър в примера по-долу. Ако и вие имате някакви съображения също може да подадете лесно искане до Google да скрие и вашия имот.

 Google Street 1

Как да скриете къщата си в Google Maps – ето стъпките:

 1. Отворете Google Maps от приложенията на Google или просто заредете в браузъра си следният адрес: https://www.google.com/maps
 2. Намерете адресът си – в полето за търсене изпишете адреса и задайте търсене.
 3. След като адресът е намерен изберете опцията за Street View (снимката на локацията) или намерете иконката която представлява жълто човече, разположена да бутоните за увеличаване и намаляване на мащаба + и – , „хванете“ с мишката жълтото човече и го пуснете на улицата пред дома ви. Имайте предвид, че не 100% от улиците са снимани и могат да бъдат разгледани в Google Street View.
 4. След като вече сте в режим Street View изберете опцията „Подаване на сигнал за проблем“, разположена в долния десен ъгъл. 
  Google Street 2
    
 5. Ще се зареди една форма която трябва да попълните. В първата опция трябва да маркирате дома си, завъртайки изображението на ляво или дясно докато червеният правоъгълник попадне върху жилището. След това в графа „Подаване на молба за замъгляване” избирате опция „домът ми“. Може да попълните полето с допълнителна информация за правилно идентифициране на имота. Имайте предвид, че замъгляването е за постоянно, т.е. няма шанс да размислите след това и да го премахнете. 
  Google Street 3
    
 6. Задължително въвеждате имейл адрес и потвърждавате заявката си. Би следвало до една седмица ако молбата ви е уважена изгледа към вашия дом да бъде замъглен.