Интериорна фотосесия - Корица

Подгответе къщата си за интериорна фотосесия

„Моят дом е моята крепост“ гласи известната мъдрост. Обикновено хората се привързват към жилищата си. Прекарваме много време в дома си, създаваме уют, изпитваме сигурност и създаваме спомени. Динамичния живот в днешно време може да наложи да сменим обаче нашето любимо място с друго. И тъй като сме силно свързани с него допускаме, че и евентуалните му купувачи ще го харесат и ще го почувстват както нас. Очакваме продажбата да мине гладко и безпроблемно да сключим добра сделка. Често обаче тази преценка е неправилна. Ако искате да сте сигурни, че ще получите добра сума трябва да покажете жилището по определен начин. Ето няколко насоки.

Първото впечатление е изключително важно.

Както гласи друга мъдрост – имате само един шанс да направите добро първо впечатление. Добро първо впечатление ви дава голям шанс, въпреки че не гарантира добра сделка. Лошото първо впечатление обаче за сметка на това почти сигурно значи провал. Често хората се концентрират изцяло върху интериора на къщата и забравят, че при продажбата и огледите първото впечатление е отвън – фасадата, двора, алеите. Направете малки поправки по фасадата, където е необходимо. Боядисайте някои ръждясали или занемарени детайли по екстериора, оградата, пейките или парапетите. Окосете ливадата, изметете пътеките. Вложете един ден работа само за тези дейности.

Деперсонализирайте интериора.

За момента това е вашия дом, но искате това скоро да се промени. Премахнете личния елемент. Купувачите трябва да могат да си представят себе си в този дом, така че им представете сравнително неутрална обстановка. Премахнете всички лични вещи – семейни снимки, неща които показват личен стил и предпочитания. Премахнете абсолютно всички предмети от баните – гъби, шампоани, четки за зъби, кърпи, тоалетна хартия! Въпреки че жилището е ползвано, не трябва нищо да издава кой е бил предишния собственик. Така когато потенциалните купувачи влезнат вътре умът им ще започне да запълва подсъзнателно „липсите“ и ще развива своите идеи.

Олекотете претрупания интериор.

Това е продължение на предходната стъпка. За да живеем комфортно в домовете си ги запълваме с необходимите ни предмети и мебели. Именно затова веднага може да различите обикновена дневна от хотелска стая. След като премахнете личните вещи обмислете още какво може да отнемете от интериора, за да изглежда по-свободно и просторно. Може да премахнете някои мебели, помощни шкафове и всякакви кутии за съхранение.

Изчистете добре.

Домът трябва да е изчистен много много добре. Необходимо е наистина дълбоко почистване, да бъде по-чисто от обикновено. Не трябва да има никаква прах и следи дори по пода. При поглед срещу светлината всичко това се забелязва.  Поставете ненатрапчиви ароматизатори в баните и тоалетните. Посещавал съм много жилища във връзка със заснемането им и мога да кажа, че едно от най-силните впечатления прави изчистена до блясък баня, която е ароматизирана.

Аранжирайте.

Подобрете комфорта и усещането с добавянето на малки детайли. Няколко допълнителни възглавнички на дивана и някое цвете на масата или прозореца могат да направят цялата разлика.

Натрупаното добро впечатление след всички тези подобрение ви дава много по-голям шанс за добра сделка при равни други условия. Успех!